Talent Sourcing

Wij ondersteunen u in uw recruitment proces met advies, middelen en capaciteit. Met als doel uw recruitment beter, sneller en goedkoper in te richten en/of uit te voeren. Ons persoonlijk doel is om kosten van recruitment tot een minimum te beperken. Met Talent Sourcing helpen wij u om uw vacatures op kostenbesparende en efficiënte wijze in te vullen met kwalitatieve kandidaten. U kunt ervoor kiezen om uw werving- en selectie activiteiten geheel of gedeeltelijk aan ons uit te besteden. Houdt u alle recruitment activiteiten liever in eigen hand, dan kunnen wij u ondersteunen bij de optimalisatie hiervan.

Het is steeds meer een kunst om medewerkers met de juiste kwalificaties aan te trekken en aan u te binden. Aan het selectie proces is niet zoveel veranderd, maar aan de kant van het aantrekken en binden van personeel des te meer.

Recruitment Process Outsourcing is het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van uw recruitment processen.

Interim + is gespecialiseerd in strategisch recruitment aan zowel de werving- als de selectiekant van het proces. Wij ontwikkelen een op maat gemaakte recruitment strategie vanuit actuele marktkennis en specialisme. Daarbij opereren wij geheel onder uw Employer Brand en dragen onze activiteiten bij aan de versterking hiervan. Bovendien levert uitbesteding van (een deel van) uw recruitment processen uw organisatie een meetbare flexibiliteit in kosten en capaciteit op.

 

De voordelen?

– U bespaart maximaal op uw recruitmentkosten.
– U maakt een deel van uw vaste HRkosten flexibel.
– U kiest voor een schaalbare oplossing:
– De doorlooptijden worden korter.
– U haalt uw recruitmentdoelstellingen.
– Employer branding

Zorg voor meer verkeer naar u eigen website door een continue stroom van sollicitanten voor uw openstaande vacatures. U bereikt altijd de juiste doelgroep via een continu geoptimaliseerde mix van zoekmachines, social media en jobboards.

HOE WERKT INTERIM+ ?

Als u op zoek bent naar nieuwe medewerkers, dan is online werving niet meer weg te denken uit de wervingsstrategie. Er zijn zoveel vacaturesites en social media kanalen dat je vaak niet weet waar je moet beginnen om echt goede kwalitatieve respons te krijgen. INTERIM+ helpt u hier graag bij! Wij zijn gespecialiseerd in online recruitment advertising. Dit houdt in dat wij u maatwerkadvies geven over de online middelen die je het beste kunt inzetten om aan de juiste kandidaten of medewerkers te komen.

WAAROM INTERIM+ ?

Omdat INTERIM+ een specialist is op het gebied van online werving. Wij onderzoeken uitgebreid welke ontwikkelingen en trends er zijn op dit gebied, zodat we u altijd voorzien van het beste advies. Ook beschikken we over verschillende diensten en producten om de resultaten van de online wervingsmiddelen te meten en vervolgens te benchmarken. De contacten verlopen via een vast contactpersoon, zodat u altijd één aanspreekpunt hebt voor al uw online wervingsactiviteiten. U  profiteert van scherpe tarieven, omdat we zowel nationaal als internationaal hechte partnerafspraken hebben.

Werf meerdere kandidaten voor een functie profiel of specifieke functies eenvoudig met een effectieve wervingscampagne. Met een optimale mix van vacaturesites en een mediaplan op maat, bereikt u actieve en latente werkzoekers.

Vacatures effectief invullen kan lastig zijn. Zeker wanneer u meerdere geschikte kandidaten voor één functieprofiel zoekt of voor hele specifieke functies. Door slim gebruik te maken van de online mogelijkheden kan INTERIM+ met een krachtige doelgroep benadering ook deze vacatures voor u invullen.

Dit begint met een gericht wervingsplan. Een uitgebreid doelgroeponderzoek is hier onderdeel van. We bepalen een wervingsstrategie en starten onze wervingscampagne. Deze is erop gericht om zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten onder de doelgroep. Wij zetten online kanalen in die het beste presteren voor uw vacatures. Dit weten we door continue trends en berichtgeving te volgen. We zetten een optimale mix in van vakinhoudelijke, regionale en generieke sites. Zo benaderen we zowel de actieve als de latente werkzoekers. En juist in deze laatste groep zitten vaak zeer geschikte kandidaten.

Zet uzelf als werkgever op de kaart. Ook als u niet direct op zoek bent naar kandidaten mag employer branding niet ontbreken in uw wervingstratagie. Of u nu wel of niet op zoek bent naar nieuwe kandidaten, u wilt altijd de beste medewerkers. Maar talent is schaars.

Uw werkgeversimago speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van dit talent. Met een employer branding campagne zorgt INTERIM+ ervoor dat u als werkgever een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie krijgt op de arbeidsmarkt.

Met een employer branding campagne vergroten we de zichtbaarheid in de markt. We helpen u met het op de juiste manier in de markt zetten van uw werkgeversboodschap en het verstevigen van uw werkgeversmerk.

Wilt u uzelf als favoriete werkgever in de markt zetten? Dan mag employer branding niet ontbreken in uw wervingsstrategie. Binnen een online employer branding campagne werken we met advertorials, banners en mailing. Deze zetten we in op relevante vakinhoudelijke websites, zoekmachines en overige doelgroep gerelateerde sites.

Kandidaten online werven kan op veel manieren. Het delen van relevante content met uw doelgroep is daarbij een steeds krachtiger middel. Maar wat is de juiste content? En hoe zorg je ervoor dat deze content uw doelgroep bereikt?

Met effectieve content marketing via de juiste social mediakanalen positioneert INTERIM+ uw organisatie in de markt.

Trek de aandacht van uw doelgroep met een redactioneel artikel over uw organisatie in een krant of online magazine. Of communiceer de boodschap met een sponsored story via Twitter, Linkedin en Facebook. Wij helpen u midden in de doelgroep te staan en zo passende kandidaten te werven.